אני אחראי על הכל
ולא אשם בכלום
"לב של גבר" הוא מרחב מרפא לגברים מכל הסוגים שלא מוכנים יותר לפספס את החיים.
~מסע אישי עם אנשים~
על לב של גבר
תל אביב, 16 מפגשים, מרץ-יולי
אני חי, אבל מרגיש שמשהו כבר לא חי בי. אני מרגיש משהו, אבל אין לי מילים לתאר את זה. הטרנספורמציה של החיים שלנו תלוייה בנו, אבל בלי מעגלים תומכים – שמבינים אותנו – יהיה לה קשה לצמוח מעבר ללופים המוכרים שלנו. 'לב של גבר' הוא מרחב מרפא לגברים מכל הסוגים שלא מוכנים יותר לפספס את החיים.
להיות גבר לפעמים מרגיש כמו לחיות בכלא שקוף של בושה ואשמה – על חוסר תפקוד רגשי, חוסר תפקוד מיני, התמכרויות, התפרצויות, הימנעויות, הסתרה, ריצוי ואדישות. אפילו אנחנו לא שמים לב כמה אנרגיה מושקעת בתדמית של תפקוד, מצליחנות ויציבות. אנחנו רק מרגישים את התוצאה – תחושה שמשהו מת בנו.
פשוט לראות את זה זה השלב הראשון בשחרור – להתאמן בלהרגיש את הצורך לתקן ועדיין לא לעשות כלום. נשמע קל אבל זה הכי קשה בעולם.
השלב השני הוא לדבר עם עצמנו אחרת גם ברגעי משבר, להקשיב לעצמנו אחרת גם תחת ביקורת מבפנים ומבחוץ. ללמוד להחזיק לעצמנו מרחב אוהב. להתאמן בלהיות סובלניים לעצמנו.
מה שקורה בשלב השלישי הוא קריטי ליכולת של התובנות שלנו גם להתרחב מעבר ללופים הקבועים שאנחנו כבר מכירים, וגם לחלחל לתוך המציאות שלנו – וזה שנרשה לאנשים להכיר אותנו. שנשתף. שנסכים להראות. עם הפחד ש"נחטוף" על זה מגיע גם סיכוי לאינטימיות, חופש ואפשרות להרגיש חיים באמת.
אני מזמין אותך, ביחד עם קבוצה קטנה, להפוך ניתוק למגע ושתיקה למילה, לפגוש אולי את מה שלא העזת להגיד אפילו לעצמך, להשתחרר אל תוך הדרך שלך בקצב שלך, להביא את עצמך כפי שאתה בפני אנשים, לתמוך ולהתמך, להיות ביחד עם הבלבול שבאי הידיעה – לגדול ביחד, להגדיל את הגבריות שלנו, את האנושיות שלנו, ללמוד אחד מהשני, להחזיר את האמון ואת האומץ.
התהליך הוא אישי ומתקיים בתוך קבוצה, והוא משלב תכנים מעולמות השמאניזם, דרמה-תרפיה, פסיכותרפיה-קבוצתית, מיינדפולנס וקונטקט-אימפרו.
אודות המנחה
עדי בן שלום
מורה, מרצה, רקדן, עוסק בפסיכותרפיה קבוצתית, דרמה תרפיה, שמאניזם, הולך בדרך הדהרמה. לתפיסתי איש אינו מקולקל או זקוק לטיפול או תיקון. איש אינו דפוק ואין בנו חלקים דפוקים. אנחנו כן זקוקים לאינטימיות, עם עצמנו ועם סביבתנו, כדי לקחת אחריות על מציאות חיינו הפנימית. "אנחנו אחראיים על הכל ולא אשמים בכלום" זו סיסמת הרפואה בעיני. רפואה נפשית היא פגישה ערה ורכה עם עצמי, המכוננת מערכת יחסים רעננה עם עצמי ועם העולם.
דוקטורנט להנחיית קבוצות וחוקר אינטגרציה בטיפול קבוצתי, כלומר איך טיפול באמת עובד ומחלחל ל"חיים האמיתיים". אני חוקר קבוצות, מנחה ומלמד את אמנות ההנחיה – באקדמיה ובמסגרות פרטיות – חי ונושם קבוצות בשלל צבעים וצורות. במשך שנים אני מנחה ומשתתף באין ספור הכשרות וקבוצות תהליכיות בארץ ובעולם, חלקן לא שגרתיות בלשון המעטה. לומד ומלמד ליצר מרחבים בטוחים בהם נוכל לצאת מאיזור הנוחות, לפגוש את עצמנו, להרגיש, לחוש, לחוות, ליצר תובנות חדשות ולהזרים פנימה סלחנות ואהבה עצמית.
כוחה המאגי של הקבוצה הרטיט את ליבי משחר ילדותי. בתוכה התעוררו בי כל השאלות הקיומיות סביב שייכות, בדידות, יחסים, זהות, עצמאות, תלותיות, הדדיות, ניראות ועוד. העוצמה הקבוצתית היתה מאתגרת עבורי מאז שאני זוכר את עצמי, ובו בזמן מיגנטה אותי לחיקה, נאבקה בי ועשתה איתי אהבה. האתגר הוליד תשוקה וסקרנות, ואלו הולידו מומחיות.
ממליצים
מתי?
ימי רביעי 19:00-21:30, מרץ-יולי
איפה?
סטודיו נח, פלורנטין תל אביב
עלות?
לאור המצב עלות מפגש 200 ש"ח במקום 300 ש"ח
3200 ש"ח ל 16 מפגשים.
עלות ערב המבוא להתנסות והיכרות– 100 ש"ח
שאלות נפוצות
בתהליך אישי בתוך קבוצה יש הזדמנות לפגוש ממש את הדינמיקות שמופיעות לנו במערכות היחסים עם העולם, עם א.נשים ועם עצמנו. המפגש הזה זורע את זרעי הריפוי שלנו כי הוא מאפשר לחוות אותן ולא רק להבהיר או לטשטש אותן בדיבור עליהן. מתוך החווייה יש אפשרות לתובנה חדשה וגם לחווייה מתקנת. השילוב הזה מאפשר גמישות וספונטניות בדרכי הפעולה/תגובה שלנו בחיים האמיתיים. הקבוצה היא מכרה זהב של כוחות מרפאים כשהיא מאפשרת הקשבה, אורך רוח, ישירות, בלבול, אומץ ואהבה. זה נכון גם בחיים האמיתיים, אך לא תמיד זה מתאפשר בהם – כי אנחנו לא תמיד סומכים על אנשים שיבינו אותנו. ריפוי קבוצתי מאפשר לרכך ולתקן דינמיקות מקובעות על ידי מפגש איתן בסביבה מספיק בטוחה.
אני מביא פה רשימה חלקית של דינמיקות ביחסים –
- הימנעות-אומץ
- השתהות-התמסרות
- אינטימיות-התחזות
- שליטה-בילבול
- גבולות-ריצוי
- ישירות-עקלקלות
- הסתרה-כנות
- היטמעות-זהות נפרדת
- מעורבות-צפייה מן הצד
- נתינה-לקיחה-קבלה-סירוב
- תוקפנות-קורבנות-הצלה
- משיכה-דחייה-אפטיות
- אחריות-הצדקה-האשמה
הדינמיקות האלו משתחזרות בצורות שונות בכל מקרה במפגשים שלנו עם העולם. חלקן ישתחזרו בדיוק באותה הצורה בקבוצה, אחרות דווקא יופיעו בקבוצה אחרת ואפילו ההיפך ממערכות היחסים שלנו בחיים. הקבוצה היא מקום בריא לבחון מה ואיך משתחזר ומה מאפשר שינוי, וגם להתאמן בקבוצה במה שלא קורה בצורה אוטומטית. כל הדינמיקות האלו יכולות לערב תחושות של אשמה-בושה מצד אחד, ותחושות של חיבור-הקלה-שייכות מן הצד השני. הריפוי שלנו כרוך באומץ להתמודד עם פחד מפגיעה בערך העצמי שלנו, ובמוכנות להחשף, גם אם במידות קטנות, ולקבל פידבק משאר המשתתפים. פידבק אמיתי הרבה פעמים לא מתאפשר בחיים האמיתיים. ריפוי עמוק קורה בהדרגה, לאורך זמן, במרחב אוהב שמעודד אותנו להיות כל מיני דברים, ומברך אותנו על היותנו יצורים אנושיים, מורכבים ופרדוקסאליים. צעד צעד נביא ריפוי ותיקון למה שנחווה כמקובע ומזיק.
אין ועדת קבלה ולא צריך רזומה של טיפולים או סדנאות. אפשר לבוא איך שאנחנו בדיוק. כל מי שרוצה להביא לדפוסים הקבועים שלו גמישות חופש וספונטניות יכול לקבל רפואה טובה בקבוצה. כדאי להצטייד בסבלנות, לב פתוח ובמחוייבות לתהליך. אין רפואה אחת לכולם. העושר הקבוצתי יביא מתנות לכולם. לפני פתיחת הקבוצה נקיים מפגש אישי אחד או שניים ונבחן ביחד התאמה לקבוצה. המפגש הזה ללא עלות.