אני אחראי על הכל
ולא אשם בכלום

הרצאות וסדנאות יום לארגונים וקהילות בהתאמה אישית. 

דוגמאות לסדנאות: 

"תיאטרון פלייבק", "הטכנולוגיה של המיינד", "כלים לעבודה עם קבוצה", "דייט ראשון", "על מי אפשר לסמוך פה?", "לעצב זיכרון מחדש", "לגעת ברגש", "הגוף לא משקר-סדנת תנועה" ועוד…

סדנאות לאנשי חינוך"ממורה למנחה", "הכיתה כמרחב קבוצתי", "לא התלמיד ולא המורה – הקשר במרכז" ועוד…

עדי בן שלום

מורה, מרצה, רקדן, עוסק בפסיכותרפיה קבוצתית, דרמה תרפיה, שמאניזם, הולך בדרך הדהרמה. לתפיסתי איש אינו מקולקל או זקוק לטיפול או תיקון. איש אינו דפוק ואין בנו חלקים דפוקים. אנחנו כן זקוקים לאינטימיות, עם עצמנו ועם סביבתנו, כדי לקחת אחריות על מציאות חיינו הפנימית. "אנחנו אחראיים על הכל ולא אשמים בכלום" זו סיסמת הרפואה בעיני. רפואה נפשית היא פגישה ערה ורכה עם עצמי, המכוננת מערכת יחסים רעננה עם עצמי ועם העולם.
דוקטורנט להנחיית קבוצות וחוקר אינטגרציה בטיפול קבוצתי, כלומר איך טיפול באמת עובד ומחלחל ל"חיים האמיתיים". חוקר קבוצות, מנחה ומלמד את אמנות ההנחיה – באקדמיה ובמסגרות פרטיות – חי ונושם קבוצות בשלל צבעים וצורות. במשך שנים אני מנחה ומשתתף באין ספור הכשרות וקבוצות תהליכיות בארץ ובעולם, חלקן לא שגרתיות בלשון המעטה. לומד ומלמד ליצר מרחבים בטוחים בהם נוכל לצאת מאיזור הנוחות, לפגוש את עצמנו, להרגיש, לחוש, לחוות, ליצר תובנות חדשות ולהזרים פנימה סלחנות ואהבה עצמית.
כוחה המאגי של הקבוצה הרטיט את ליבי משחר ילדותי. בתוכה התעוררו בי כל השאלות הקיומיות סביב שייכות, בדידות, יחסים, זהות, עצמאות, תלותיות, הדדיות, ניראות ועוד. העוצמה הקבוצתית היתה מאתגרת עבורי מאז שאני זוכר את עצמי, ובו בזמן מיגנטה אותי לחיקה, נאבקה בי ועשתה איתי אהבה. האתגר הוליד תשוקה וסקרנות, ואלו הולידו מומחיות.

דילוג לתוכן